Voorwaarden Cuba autohuur van Cubacar

Inbegrepen bij Cubacar autohuur:

Ongelimiteerde kilometers, lokale belasting, een goede en gedetailleerde routekaart, info materiaal en verplichte CDW (casco) verzekering bij pick-up in Havana.

Niet inbegrepen kosten ter plaatse:

Dit zijn in ieder geval:

Alle kosten die ter plaatse moeten worden voldaan zijn onder voorbehoud van wijziging. De autoverhuurder heeft het recht deze indien nodig zonder voorafgaande aankondiging aan te passen.

CDW (Collision Damage Waiver)

Voor eigen rekening zijn altijd ter plaatse een evt. boete van 50.00 CUC als je de kopie van de huurovereenkomst verliest of de auto smerig inlevert; boetes die de verkeerspolitie op het contract heeft aangetekend (ook daarom dit contract goed bewaren…) en evt. schade aan banden, velgen etc. Bij ongeluk of diefstal is de huurder verplicht direct contact op te nemen met de politie, een schade rapport in te vullen en de verhuurder te verwittigen en het voertuig veilig te stellen om verdere schade te voorkomen. Doe je dit niet, dan wordt de schade niet door de verzekeringsmaatschappij vergoed. In geval van schade aan derden wordt er met de CDW de schade van de derde partij helemaal vergoed. Bij diefstal van banden/spiegels, wieldoppen en/of de radio-cassette/dvd speler wordt de schade niet vergoed en zijn voor huurder van de auto.

Brandstof/afrekening:

Bij het ophalen van de auto is de tank altijd vol. De tank zo leeg mogelijk inleveren is het makkelijkst. Afhankelijk van de categorie auto betaal je wanneer je een lege tank inlevert tussen de CUC 45 en CUC 65. Loodvrije benzine heet ‘Especial’ en kost 1,50 CUC per liter (1,15 euro) dus niet duur. Bij alle grotere steden is een benzinepomp in de buurt. Vanwege de grote afstanden tussen steden is het raadzaam je tank altijd half vol te houden. Heb je op de dag van vertrek bijvoorbeeld nog een halfvolle tank, tank dan eerst vol. Je kunt vaak met een creditcard de betaling voldoen, waarbij ook naar uw paspoort wordt gevraagd. Wij adviseren het te betalen bedrag altijd ook in CUC bij te hebben. Uitval van autorisatiesysteem komt regelmatig voor. In Cuba is een goedkoop soort benzine in omloop die verdund is. Tank àltijd Especial. Voor schade aan de auto veroorzaakt door het tanken van verkeerde benzine ben je zelf verantwoordelijk. Bij benzinepompen kan vaak wel met creditcard betaald worden, maar soms alleen in cash. Een officiële rekening is niet overal mogelijk. We raden aan om bij het inleveren van de auto voor de zekerheid te vragen om een uitgerekend en ondertekend contract en ingevulde creditcardslip; men kan dan later niet nog andere kosten in rekening brengen. Cubacar accepteert de volgende credit cards: Visa, Mastercard, Eurocard en JCB.

One way kosten:

Veruit het grootste deel van onze reizigers naar Cuba haalt een huurauto op in Havana en levert hem hier ook weer in. Lever je de auto in bij een autoverhuurkantoor in een andere plaats, dan betaal je drop-off kosten.
Voor ophalen in Havana en drop-off in Varadero geldt een drop-off toeslag van 25 CUC
Voor ophalen in Havana en drop-off bij Guardalavaca geldt een drop-off toeslag van 90 CUC.
Voor ophalen in Havana en drop-off van de auto in Holguin geldt een drop-off toeslag van CUC 80.
Overige drop-off plaatsen op aanvraag. Drop-off tarieven betaal je altijd ter plaatse; ze zijn exclusief btw (iva, 15%)

Luchthaventoeslag:

Wanneer je de huurauto op wilt halen vanaf de luchthaven betaal je ter plaatse een toeslag van 20 CUC hiervoor.

Extra voorzieningen:

Kinderzitjes bestaan niet in Cuba, je kunt ze niet reserveren, wel vanuit Nederland zelf meenemen. Het dragen van gordels op de achterbank is, net als in Nederland, verplicht.

Borgsom:

De borgsom en overige kosten betaal je ter plaatse per creditcard op naam van de bestuurder. Deze bedraagt het eigen risico afhankelijk van auto type (150 CUC/economie, 200 CUC/medium, 250 CUC/medium high & minivan) , verhoogd met de borgsom voor een volle tank en eventuele opties ter plaatse. Auto’s moeten met een volle tank worden ingeleverd. De borgsom ontvang je bij volle tank en geen schade uiteraard retour. Bij het ophalen van de wagen een blanco creditcardslip als waarborg te tekenen. Deze wordt bij het inleveren van de wagen, indien je zonder schade heeft gereden, weer verscheurd.

Rijbewijs:

Je moet bij Cuba autohuur tenminste 1 jaar in het bezit van een rijbewijs zijn. Dat geldt ook voor eventuele medebestuurders. Een internationaal rijbewijs is niet nodig, je Nederlandse en Belgische rijbewijs zijn gewoon geldig.

Leeftijd:

De minimumleeftijd van bestuurder en medebestuurders is 21 jaar. Voor bestuurders onder de 25 jaar berekent Cubacar géén toeslag.

Extra bestuurder:

De kosten van een extra bestuurder zijn CUC 3 per dag en zijn/haar naam moet op de overeenkomst van Cubacar zijn vermeld. Van alle bestuurders moeten op het huurcontract de paspoortnummers zijn vermeld. Controleer dit, anders geldt de verzekering niet. Maximum 2 co-bestuurders per contract.

Huurperiode:

De minimum huurperiode bij Cuba autohuur is 3 dagen (een dag bestaat uit 24 uur). Breng je de auto te laat terug, dan ben je extra uren of dagen huur verschuldigd. Dit tegen het lokale tarief (niet tegen ons speciale contracttarief) en exclusief belastingen. Breng je de auto eerder terug, dan is restitutie niet mogelijk. Wanneer je de auto om 09:00 uur ophaalt en na 10 dagen om 17:00 uur inlevert, ben je 11 dagen autohuur verschuldigd.

Ophalen / Terugbrengen:

Je kunt de auto ophalen op de luchthaven of bij een stadskantoor als die geopend zijn. Doe dit wel binnen 1 uur na de tevoren afgesproken tijd, wil je de reservering gehandhaafd zien. Van onze agent krijg je een routekaart. Onverhoopt later terugbrengen van je auto kost je (een deel van) de hele dagprijs tegen lokale tarieven.

Autocategorie:

Zoals overal ter wereld zijn reserveringen op basis van categorie en niet van merk of type. Genoemde types zijn voorbeelden. Als de gehuurde categorie onverhoopt niet beschikbaar is, wordt een grotere aangeboden tegen dezelfde prijs. Wil je ter plaatse zelf een grotere auto dan betaal je een toeslag op basis van de lokaal geldende tarieven.

Bagage:

De ruimte is altijd beperkt. Vaak wordt, als met meer dan 2 personen wordt gereisd, meer bagage meegenomen dan mogelijk. Zachte reistassen zijn daarom altijd beter dan harde koffers.

Bij nood:

Cubacar heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Verdere ondersteuning krijg je bovendien van onze lokale agent.

Servicebeurt:

Het kan voorkomen dat er tijdens de periode dat je de auto huurt een servicebeurt nodig is. Je zal hier op gewezen worden bij het ophalen van de huurauto en het zal vermeld staan op je contract. De autoverhuurmaatschappij zal je vertellen bij welk kantoor je je hiervoor dient te melden.

Boetes:

Voor het verwerken van boetes wordt door Cubacar een toeslag in rekening gebracht. Betaal nooit cash aan een verkeers/politieagent zonder eerst contact te hebben opgenomen met het autoverhuurbedrijf.

Wijzigingen voorbehouden:

Alle informatie over lokale tarieven, drop off kosten, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden staan altijd op de huurovereenkomst bij het ophalen van de auto.