Cayo Largo Cuba reis

Spierwitte stranden van Cayo Largo

Cayo Largo

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Cayo Largo
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 598,- p.p. bij 2 personen
€ 683,- p.p. bij 2 personen (juli/augustus)

Cayo Largo (del Sur) in Cuba is de grootste van de ruim 300 'cayo's' ofwel eilandjes en behoort tot de eilandengroep Los Canarreos middenin de Caribische Zee, op 177 kilometer ten zuiden van Havana. Een vlak, laag begroeid eiland, oneerbiedig gezegd een beetje als de waddeneilanden maar dan helemaal Caribisch en met een rijke tropische flora en fauna.

Je vliegt erheen vanwege de uitgestrekte, hagelwitte zandstranden en kristalheldere water. Een nog blauwere zee en nog wittere stranden zul je niet snel tegenkomen, het zit er in dat dit het mooiste strand is wat je tot op heden hebt gezien (voor ons staat het in ieder geval in de top 3..) Het spreekt voor zich dat er heerlijk zwemwater is en dat er goede duik- en snorkelmogelijkheden zijn vanwege de koraalriffen voor de kust.

Ben je snel uitgekeken, we kunnen het ons niet voorstellen maar toch, maak dan een uitstapje naar het nabij gelegen eiland Cayo Iguana, zoals de naam al zegt, helemaal bevolkt door leguanen.

Overnachten: 3 nachten in viersterren strandhotel
Excursie: geen
Transport: retourvlucht Havana – Cayo Largo
Maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner en lokale drankjes
  • autohuur

  • fooien

  • optionele excursies: duiken (ca. €35,- voor een losse duik)

Met vliegtuig naar Cayo LargoDag 1 – Havana – Cayo Largo

Vandaag vroeg op voor de transfer naar de luchthaven en de binnenlandse vlucht naar het eilandje Cayo Largo. Het uitzicht alleen al, terwijl je vliegt over de Caribische zee, is adembenemend. Bij aankomst op het vliegveld, meer een airstrip, gaat de vliegtuigdeur open en waait de warmte en het eiland-vakantie gevoel je tegemoet. Per busje hobbel je over de eenvoudige wegen meteen naar je resort. Deze liggen allemaal rustig, verspreid op een rij langs de kuststrook en zijn gebouwd in laagbouw. Even opfrissen en dan kan de bountyreclame beginnen: een knalblauwe zee, super stranden en strategisch geplaatste palmbomen….

Wat een perfect strand...Dag 2-3 – Cayo Largo, verblijf

Je verblijft in hotel Pelicano, een 4 sterren hotel. De kamers zijn met balkon of terras, airconditioning televisie met satellietverbinding, telefoon en (huur)kluisje.
Hotel Pelicano beschikt over een buffetrestaurant, bar, zwembad en zonneterras. Er is een watersportcentrum en een animatieteam team wat overdag en ‘s avonds voor (sportief) entertainment zorgt. Verblijf is op de all-inclusive formule. Dit betekent dat alle maaltijden en lokale drankjes tijdens je verblijf zijn inbegrepen. In veel landen vaak wat massaal, hier wel zo handig, alternatieven zijn er niet en zo kun je je helemaal concentreren op het tot rust komen!

Cayo-largo-witstrandDag 4 – Cayo Largo – Havana

Onder voorbehoud van de vluchttijden heb je vandaag nog een hele dag op Cayo Largo. In de meeste gevallen gaan de vluchten pas aan het einde van de middag en word je per transfer naar de luchthaven gebracht, waarvandaan je terugvliegt naar Havana.

Wil je graag duiken op Cayo Largo; houd er dan rekening mee dat je 24 uur voor je vlucht vertrekt al niet meer mag duiken. Check dit met je divemaster of in de dive manual.
Het rif voor Cayo Largo is prachtig en leent zich uitstekend voor snorkelen in ondiep water en duiken op grotere diepte – vanaf 15 meter. Voor een losse duik betaal je circa €35, maar hoe meer duiken je vooraf reserveert, hoe goedkoper de gemiddelde prijs per duik wordt. Toen wij hier doken zagen we in 15 minuten tijd zeven eagle rays voorbij zweven op slechts een paar meter afstand, daarna zagen we een grote zeeschildpad, verpleegsterhaaien en talloze kleurrijke vissen in allerlei maten. Het personeel is professioneel en spreekt Engels.

Wil je informatie over de verschillende stranden in Cuba kijk dan op het Cuba reisblog of op de pagina stranden.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Verstuur je reisplan