Cuba reizen - cocktail

Tropisch paradijseiland

Cayo Levisa

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Cayo Levisa
Reisduur:: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 171,- p.p. bij 2 personen
€ 186,- p.p. bij 2 personen (juli/augustus)

Eén van de plekjes op Cuba waar het leven ongecompliceerd is en toeristenwinkels nog onbekend zijn, is het eilandje Cayo Levisa in Cuba. Een strand zonder 'frills' waar je wandelt door de branding, schelpen zoekt of - op zijn actiefst - gaat snorkelen.

Cayo Levisa ligt voor de kust van de Cubaanse tabaksprovincie Pinar del Rio en heeft een dagelijkse bootverbinding met het vasteland. Er staat één hotel, je overnacht in een bungalow op of nabij het zandstrand. Cayo Levisa heeft een drie kilometer lang, wit zandstrand en de heldere Caribische zee lacht je er toe. Gezien de beperkte capaciteit hier is vroeg boeken aanbevolen.

De beschikbaarheid van Cayo Levisa is het hele jaar door zeer beperkt. Het alternatief wanneer Cayo Levisa volgeboekt is, is onze 'Bungalow bij palmenstrand' (Maria la Gorda) bouwsteen.

Overnachten: 2 nachten in eilandhuisje (niet altijd warm water, hoort er een beetje bij)
Excursie: geen
Transport: retour ferry naar Cayo Levisa
Maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner
  • autohuur

  • optionele excursies

  • fooien

Varen naar Cayo Levisa Dag 1 – Cayo Levisa, aankomst

Cayo Levisa is geen drukke bestemming. Er gaat 3 keer per dag een boot naar het eiland, dus zorg dat je op tijd bij de boot bent. Vanaf het haventje van Palma Rubia vertrek je om ca. 10:00 uur over kristalhelder water naar Levisa. Eventueel kan je vanuit Havana naar de haven reizen en de middagboot van 14.30 of 18:00 uur nemen. Je huurauto kan blijven staan in Palma Rubia bij het haventje.

De overtocht duurt ongeveer een half uur en bij aankomst kan het zijn dat je nog niet meteen in je kamer kunt. Een goede reden om je badkleding al aan te hebben en een badhanddoek in de buurt te houden. Je kunt op het strand een plekje uitzoeken en onder een palmboom genieten van de late ochtendzon als je ‘s ochtends bent vertrokken. Tegen de tijd dat je maag begint te knorren kun je bij het restaurant lunchen en daarna is je kamer wel klaar.

Met de ochtendboot komen ook dagjesmensen naar Cayo Levisa. Wanneer je dus naar het strand gaat kan het er overdag en bij het restaurant wat drukker zijn. Als je een stukje verder loopt dan vind je een rustiger plekje. De dagjesmensen vertrekken om 17.00 uur weer en dan blijf je achter met de andere hotelgasten.

Villas Cayo Levisa heeft zo’n 60 huisjes op het eiland, deze liggen deels aan het strand en deels wat naar achter in de tuin. Elk huisje heeft airco, tv, badkamer en terras. Net als elders in Cuba valt ook hier wel eens de elektriciteit uit of hapert de watertoevoer.

Villas Cayo Levisa heeft een restaurant, bar, winkeltje en duikschool. Ook worden surfplanken en catamarans verhuurd. Doordat op een deel van het eiland veel mangroven zijn, komen er bij veel regenval ook veel muggen en zandvlooien voor. Wees voorbereid en neem bescherming mee.

Cayo Levisa - snorkelen

Als je geen duiker of snorkelaar bent spendeer je deze dag met luieren op het strand van Cayo Levisa. Niet ver van Cayo Levisa ligt een piepklein eiland waar de schrijver Ernest Hemingway wel eens zijn toevlucht zocht en inspiratie opdeed. Hij noemde het zelf Isla Paraíso; ‘Paradijs eiland’. Informeer of de boot met duikers en snorkelaars er heengaat als je zin hebt in een boottrip.
Na een ”intensieve” dag luieren staat ‘s avonds vaak een Creools gerecht op het menu. Daarna kun je aan de bar bekend raken met de inventieve cocktails van de barman. Zijn basisingrediënt kun je wel raden: rum. Wij probeerden nog wat salsamoves met de schoonmaakster. Què bien!

In je hangmat - Cayo LevisaDag 3 – Cayo Levisa, vertrek

Na het ontbijt, rond 09:00 uur, stap je op de ferry terug naar de bewoonde wereld en het vasteland. Bij aankomst in Palma Rubia eindigt deze bouwsteen.

Lees meer over de stranden op Cuba in het Cuba reisblog.

Reis nu verder naar de tabaksvelden van Viñales of naar de ecolodge bij Las Terrazas in de Sierra de Rosario. Als ook je Cuba reis nu eindigt, rijd je terug naar Havana.

Verstuur je reisplan