Moeras bij snorkelbaai

Playa Larga

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Playa Larga
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 115,- p.p. bij 2 personen

Een ideale bouwsteen voor liefhebbers van de onderwaterwereld. In Playa Larga zijn een aantal mooie snorkelplekken; In het water pal voor de kust, maar ook in het heldere water van de verscholen grotten. Met een door ons geregelde snorkelset kun je deze op eigen houtje gaan ontdekken.

Je overnacht in een casa particular, dicht bij de zee. Omdat er vrijwel geen restaurants of winkels zijn, ben je aangewezen op de voorzieningen van je casa. Genietend van een vers bereide maaltijd met het geruis van de zee op de achtergrond, vonden wij dat zo erg nog niet.

Ga je voor de natuur naar deze regio, dan vind je hier zompig moeras, trekvogels die ronddobberen in lagunes, hagedissen en felrode krabben. Je kunt een excursie met gids naar het moerasgebied ter plaatse regelen.

Overnachten: 2 nachten in casa traditional
Excursie: Snorkelpakket met plattegrond
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt, 1x lunchbox
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt en de lunchbox op dag 2

  • fooien

  • optionele excursies

  • entree moerasgebied (10 CUC p.p.)

Dag 1 – Playa Larga, aankomst

In de loop van de middag kom je aan in Playa Larga wat ligt aan de historische Varkensbaai. Hier werd door Cubaanse ballingen een poging gedaan om een einde te maken aan het bewind van Fidel, maar de invasie mislukte compleet. Dit historische moment in de Cubaanse geschiedenis is een belangrijke reden voor veel reizigers om deze baai te bezoeken. Vandaag de dag zie je daar echter amper iets van terug. Wat deze omgeving volgens ons wél interessant maakt zijn het grote moerasgebied, Cuba’s diepste zoutwatergrot en de verborgen snorkelbaaien. Morgen heb je alle tijd om dit te ontdekken.

Je slaapt bij een gastvrij Cubaans gezin, nabij het strand. Playa Larga is een kleine plaats en daarom kan je het beste bij je casa eten. Ze koken lekker en ze doen het graag voor je. Geniet bij  zonsondergang met een huisgemaakte mojito van de zeebries op het dakterras. Wil je morgen de natuur in, bespreek dan vandaag de mogelijkheden met je gastgezin.

snorkelen Playa Larga 2

Er zijn veel snorkel- en duikplekken aan de baai tussen Playa Larga en Playa Giron. Hier kan je, in tegenstelling tot de meeste andere plekken op Cuba zo vanaf de kust naar tropische vissen tussen koraal zwemmen. Ook zijn er verscholen grotten waar je in diepblauw water kleurrijke vissen vindt. De familie waar je verblijft geeft je een lunchbox, plattegrond met snorkelplekken en snorkelmateriaal mee. Het is aan te raden om bescherming tegen muggen mee te nemen. Vanwege de vochtigheid zullen deze ook overdag aanwezig zijn.
Meer informatie over snorkelen en duiken in Cuba, vind je in ons Cuba reisblog.
Wil je graag de natuur in vandaag, dan trek je er al vroeg in de ochtend op uit. In een reservaat leven krabben van wel 30 cm groot, roze flamingo’s en de kleinste vogel ter wereld de bijkolibrie. Ook zijn er reptielen zoals krokodillen en hagedissen, al laat een krokodil zich niet zo snel zien. Het zijn juist de kleine insecten en bijzondere planten waar je makkelijk aan voorbij loopt. De ervaren gids wijst je juist hier op en legt uit hoe elke plant en elk dier een belangrijke bijdrage levert aan het behoud van dit moeras.

Museum varkensbaai Playa LargaDag 3 – Playa Larga, vertrek

Na een Cubaans ontbijt, bereid door de familie van de casa waar je slaapt, zit je verblijf hier erop.

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Varkensbaai en je bent van plan om vandaag naar Cienfuegos of Trinidad te rijden, dan kan je een korte stop maken in Playa Giron. Je vindt hier een klein museum waar de invasie in de Varkensbaai wordt tentoongesteld. Het museum is op z’n Cubaans: volle ruimtes en enkel Spaanse toelichtingen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Verblijf in een casa ambiance dicht bij zee

Reissom: € 128,- p.p. bij 2 personen voor 3 dagen / 2 nachten
Inbegrepen: 2 nachten in casa ambiance dicht bij zee, inclusief ontbijt, snorkelpakket met plattegrond

De casa’s in deze categorie zijn net iets specialer omdat ze direct aan het strand liggen. De eigenaren zullen je hartelijk ontvangen. Begin de dag met een verkoelende duik in zee en val in slaap op het geluid van het opkomend tij. Geniet ’s avonds van een versbereide maaltijd door je casa eigenaren, met op de achtergrond de zonsondergang in zee.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Welke optie wil je aanvragen?

Moeras bij snorkelbaai
Verblijf in een casa ambiance dicht bij zee
x

Verstuur je reisplan