Relaxen aan de playa - rondreis Cuba

Zon, zee, zonder zorgen

Playa Pesquero

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Playa Pesquero
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 234,- p.p. bij 2 personen
€ 253,- p.p. bij 2 personen van november t/m april

Een perfecte afsluiting van je reis is een mini strandvakantie op Cuba aan de Caribische zee. Drie dagen (of langer) genieten van zon, een helderblauwe zee en het hagelwitte strand van Playa Pesquero.

Bij Holguin liggen vier baaien met stranden die tezamen de Costa Verde heten. Guardalavaca is de bekendste baai en daarmee ook de drukste. Playa Pesquero is wat rustiger en daarom vonden wij dit een fijne plek om na de rondreis even te relaxen. We reserveren hier een kamer in een 4-sterren all inclusive resort. De laatste dagen van je reis wordt dus overal voor gezorgd en kun je je helemaal richten op het niets doen aan het strand. Zo eindigt je Cuba reis in stijl, met de zeebries door je haar en een mojito in je hand.

Voor duikers is er ook het Cuba koralenstrand (Santa Lucia). Wil je jezelf echt verwennen, ga dan naar de Spierwitte stranden van Cayo Largo.

Overnachten: 3 nachten in resort aan het strand
Excursies: geen
Transport: transfer van/naar de luchthaven
Maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner en lokale drankjes
  • Autohuur

  • taxi van Guardalavaca naar Playa Pesquero (ca. €10,-)

  • optionele excursie: naar Bahia de Naranjo (ca. CUC 45,-)

  • fooien

Uitrusten op Playa PesqueroDag 1 – Playa Pesquero strand, aankomst

Vanuit Santiago of Baracoa rijd je in ongeveer vijf uur naar de Cubaanse kust die bekend staat als de Costa Verde. Hou er rekening mee dat je op de rit vanuit Baracoa over een van de slechtste, maar gelukkig ook mooiste wegen van Cuba rijdt. De auto lever je in in het toeristische stadje Guardalavaca en daar vandaan neem je zelf een taxi (circa €10,-) naar Playa Pesquero, een ritje van zo’n twintig minuten. Aan de baai van Playa Pesquero liggen drie resorts. Tijdens een strandwandeling kom je langs alle drie; de stranden zijn vrij toegankelijk. Het resort waar je verblijft ligt direct aan zee en wordt omgeven door tropische tuinen. Zoek na het inchecken meteen een plekje uit op het strand en geniet van de omgeving om je heen.

Catamaran varen op zeeDag 2 en 3 – Playa Pesquero verblijf

De komende dagen staat er niet anders op het programma dan luieren; kijk je Cuba foto’s nog eens terug aan het strand, drink een mojito onder de parasol of maak een zeiltocht op zee. Wil je toch wat meer actie, dan kun je het natuurpark Bahia de Naranjo bezoeken. Dit park is alleen toegankelijk per boot en vooral interessant vanwege de mogelijkheid om er met dolfijnen te zwemmen. Je kunt ook op de foto met de big old grumpy zeeleeuw die volgens een legende de plek zelf uitgekozen heeft en ook niet meer weg wil. De excursie kost circa CUC45,- en je kunt het boeken via het hotel.

Op 7 kilometer van Guardalavaca ligt het openluchtmuseum El Chorro de Maita. Hier vind je de grootste archeologische site van de Caribische wereld met graven van zowel de inheemse bevolking (waarschijnlijk Taino-indianen) en Spanjaarden.

Dankzij mooie verlichting komen de graven zeer goed tot hun recht. Bij het museum is een replica gebouwd van een inheems dorp: Taino Village. Hier zie je hoe de Cubaanse native bevolking leefde voor de Spaanse verovering. Op dinsdag, donderdag en zondag is er ‘s avonds een live show met rituele dansen. Trips naar Chorro de Maita en Taino Village zijn – zeker voor Cubaanse begrippen – ingetogen en realistisch. Openingstijden van maandag t/m zaterdag van 09:00 – 13:00 uur. Vraag bij de hotelreceptie voor de excursie mogelijkheden naar het museum.

Sunset, einde Cuba reisDag 4 – Vertrek

Na je verblijf reis je terug naar Holguin voor je directe terugvlucht naar Nederland of je binnenlandse vlucht naar Havana. Maak je een rondje? Vervolg je auto rondreis Cuba dan met de Ranchos van Camaguey

Wil je informatie over de verschillende stranden in Cuba kijk dan op het Cuba reisblog of op de pagina stranden.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Verstuur je reisplan