Remedios-kerk-Cuba

Geheime remedie

Remedios

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Remedios
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: vrije tijd
Reissom: € 83,- p.p. bij 2 personen

✔ Remedios heeft haar originele charme weten te bewaren
✔ Hagelwitte zandstranden in de buurt
✔ Natuurpark met watervallen en groenblauwe meertjes
✔ Authentiek verblijf in plaats van een all inclusive resort

Overnachten: 2 nachten in een casa traditional
Excursie: oldtimer strandtour (optioneel)
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

  • optionele excursies

  • entrees

Dag 1 – Remedios, aankomst

Remedios-straat Vandaag zet je vanuit Trinidad, Santa Clara of Camaguey (als je uit het oosten komt) koers naar het stadje Remedios. Je casa ligt in het centrum met pastelkleurige huizen rond het centrale plein. Je hebt ‘s middags de tijd om door het stadje te slenteren. Het lokale leven speelt zich af rond de kerk van San Juan Bautista. Om de rijkdommen van de kerk te beschermen tegen piraten zijn de 13 gouden altaren jarenlang beschilderd geweest. Is de kerk gesloten, vraag dan naar de pastoor. Iedereen kent hem en hij opent de deuren graag voor je. Remedios staat bekend om een vuurwerkfestival rond Kerst. Er is een (zeker voor Cubaanse begrippen) verrassend museum waar je de achtergronden van deze traditie meekrijgt.

Wil je meer informatie over het verblijven in een Casa Particular lees dan het artikel op het Cuba reisblog.

Dag 2 – Remedios, verblijf

Cayo las Brujas strandOp een steenworp afstand van Remedios liggen de eilanden van de Sabana Archipel, verbonden met elkaar én het vasteland door een weg. De rit er naartoe vonden wij spectaculair. De weg is te vergelijken met de Afsluitdijk maar dan omringd door azuurblauw water en mangroven. Als je geluk hebt, dan kun je onderweg genieten van arenden, pelikanen of de bijzondere roze flamingo. Vanwege de wuivende palmen, poederwitte stranden en kleurrijke onderwaterwereld worden de eilanden volgebouwd met all inclusive hotels. Het eerste eiland Cayo las Brujas is nog relatief rustig. Voor 19 CUC kun je gebruik maken van het strand van het gelijknamige hotel en is een lunch inbegrepen. Reis je per bus door Cuba, dan regelen wij een oldtimerexcursie voor je naar Cayo las Brujas.

Ben je een natuurliefhebber, bezoek dan Rancho El Querete, onderdeel van een groot natuurgebied. Vooral tussen april en augustus (regentijd in Cuba) is het er erg groen. In de omgeving zijn vele grotten, gaan rivieren over in watervallen en kun je wandelen of zwemmen in groenblauw gekleurde waterpoeltjes.

Remedios-pleinDag 3 – Remedios vertrek

Als dit het laatste onderdeel van je reis door Cuba was, dan rij je vandaag richting Havana. De rit naar de luchthaven duurt ongeveer 5 uur (zonder stops). Wil je de laatste dag minder ver rijden naar de luchthaven, dan raden we je aan om nog een nacht in Santa Clara te verblijven. Zo heb je direct de mogelijkheid om het mausoleum van Che Guevara te bezoeken (op maandag gesloten). Gaat je reis verder naar het oosten, dan reis je via de A1 naar Ranchos van Camaguey.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special stay - Verblijf in een sfeervol hotel

Reissom: € 127,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een sfeervol hotel inclusief ontbijt

Je kunt in Remedios ook in een kleinschalig hotel verblijven. Het grootste voordeel hiervan ten opzichte van een casa particular is dat de kamers en bedden ruimer zijn. De hotels hebben hoge plafonds, zijn sfeervol ingericht en liggen in het centrum van de stad.

Optionele excursie: Oldtimer strandtour

Reissom: € 48,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Oldtimer strandtour

Vlakbij Remedios liggen een aantal eilanden met hagelwitte stranden. Reis je per bus door Cuba of reis je liever in stijl, dan bieden we een oldtimer strandtour aan naar de eilanden van de Sabana Archipel. Zoek een plekje onder een palmboom en lees eindelijk dat boek uit waar je in begonnen was.

Welke optie wil je aanvragen?

Geheime remedie
Special stay - Verblijf in een sfeervol hotel
Optionele excursie: Oldtimer strandtour
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan