Koraal bij Santa Lucia - Cuba reis

Cuba koralenstrand

Santa Lucia

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Santa Lucia
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 153,- p.p. bij 2 personen

Santa Lucia is dé bestemming om strandverblijf op Cuba te combineren met duiken en snorkelen.

Een van 's werelds grootste koraalriffen ligt bij de kust van Cuba: Santa Lucia. Het witte zandstrand is bijna 20 kilometer lang. Achter de stranden ben je in vlak kustgebied met verspreid staande hotels, het is hier dunbevolkt en het lange witte poederstrand met palmbomen heb je grotendeels voor jou alleen. Wil je wat doen, let op: er is geen dorpje. Vanuit de hotels worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Santa Lucia ligt op een schiereiland aan de noordkant van Cuba, in de provincie Camaguey. Het ligt op circa 3,5 uur rijden van Holguin airport. Vanuit Camaguey is het ook zo'n 3,5 uur. Wil je van Trinidad meteen naar Santa Lucia, vertrek dan vroeg.

Overnachten: 3 nachten in strandhotel
Excursie: niet-gemotoriseerde watersporten vanuit strandhotel
Transport: geen (transfer van Camaguey of Holguin op aanvraag)
Maaltijden: 3x ontbijt , 3x lunch, 3x diner en lokale drankjes
  • autohuur

  • duiken

  • gemotoriseerde watersporten

  • optionele excursies

  • fooien

 

beachvolley Santa LuciaDag 1 – Aankomst Santa Lucia kust

Tijd voor verblijf in een resort, direct aan een langgerekt, wit zandstrand. Is Santa Lucia de laatste bestemming op je Cuba reis, dan lever je je huurauto bij aankomst in.

Je verblijft in een comfortabel maar grootschalig resort. De lage gebouwen waarin de kamers zich bevinden liggen verspreid in een tuin en geven een knus gevoel. Ze zijn netjes ingericht en voorzien van badkamer met douche en toilet, satelliet televisie en radio, airco en telefoon.

Er is een lobby en een restaurant met internationale keuken. Verder zijn er verschillende barretjes en een groot zwembad met terras en ligstoelen. Het animatieteam zorgt voor sportieve activiteiten in de middag en shows en entertainment in de avonduren.

Alle maaltijden, lokale drankjes, snacks niet-gemotoriseerde watersporten, het gebruik van de badhanddoeken en de entree van de discotheek is gratis.

koraal bij Santa Lucia Dag 2 – Santa Lucia, verblijf

Deze dagen kun je als je wilt gaan duiken. Het rif ligt vlak bij de kust en de watertemperatuur ligt rond de 25 graden. De gemiddelde duikdiepte is ca. 25 meter. Tijdens duiken bij Santa Lucia zie je koraalmuren, scheepswrakken, holen, ‘swim throughs’ etc. Bij Shark’s point komen bull sharks het hele jaar voor. Tussen de duiken door ga je naar Coco beach, een verlaten strandje waar je wat kunt uitrusten. Als je wilt, kunnen we van te voren een duikpakket voor je reserveren.

Een duikcursus in Cuba raden we niet aan, enerzijds omdat Cubaanse duikleraren doorgaans niet zo goed Engels spreken, anderzijds omdat de meest geaccepteerde cursus (PADI) niet in Cuba gegeven wordt – het is Amerikaans.

Bahia de Nuevitas, roze flamingo'sDag 3 – Santa Lucia, verblijf

Duikers mogen vandaag indien ze morgen gaan vliegen – in ieder geval ‘s middags – niet meer duiken. Uiteraard is het een prima idee om met je badhanddoek, zonnebrand en -bril naar het strand te gaan en de rest van de dag met een boekje in de hand door te brengen.

Wil je toch nog wat doen en bijvoorbeeld wat van de omgeving zien: bij de excursiebalie van het hotel kan een dagtochtje worden geboekt naar de Bahia de Nuevitas, een lagune met honderden felroze flamingo’s die er het hele jaar door verblijven. Prijs ca. CUC 59.

Santa Lucia wegwijzersDag 4 – Santa Lucia, vertrek

Als je vroeg opstaat kun je nog één keer genieten van de zonsopgang vanaf het strand van Santa Lucia of een duik nemen in het zwembad.

Wil je informatie over de verschillende stranden in Cuba kijk dan op het Cuba reisblog of op de pagina stranden.

Wanneer je je Cuba-reis eindigt in Santa Lucia, is vandaag de transfer geregeld naar Holguin luchthaven aansluitend op je terugvlucht naar Nederland.
Reis je verder door Cuba, dan houd je tijdens je verblijf in Santa Lucia de auto en rijd je vandaag naar Santiago de Cuba of, wanneer je de andere kant op reist, richting Trinidad.

Verstuur je reisplan