Luieren in Varadero - Cuba reizen

Luieren in Varadero

Varadero strand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Varadero
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 198,- p.p. bij 2 personen

Varadero, in Cuba, is de populairste strandbestemming van het land. Deze badplaats ligt gunstig op maar twee uur rijden van Havana, heeft zelf ook een luchthaven en een lang en wit zandstrand dat bekend staat als één van de beste stranden van de Cariben. Niet voor niets komen er jaarlijks vele duizenden toeristen voor een strandvakantie. Sindskort is het hier ook mogelijk om in een casa particular te overnachten, waardoor je toch op een kleinschalige manier met persoonlijke service kunt overnachten in deze badplaats. Verwacht in Varadero niet het knusse en authentieke Cuba, maar wel een ontspannen verblijf aan het strand.

Wil je de laatste dagen nergens meer aan hoeven denken, dan vinden wij een verblijf in een all-inclusive resort een goed alternatief.

Overnachten: 3 nachten in een casa traditional
Transport: transfer casa – luchthaven Havana of andersom
Maaltijden: 3x ontbijt
  • autohuur

  • optionele excursies: boottocht naar Rio Canimar (CUC 45 p.p.)

  • fooien

Dag 1 – Varadero strand, aankomst

comfort-resort-tuin-varaderoVandaag zet je vanuit Trinidad, Santa Clara of Camaguey (als je uit het oosten van Cuba komt), koers naar Varadero. Je overnacht hier in een casa particular vlakbij de hoofdstraat, met daaraan enkele souvenirswinkels en restaurants en op slechts enkele minuten lopen van het hagelwitte zandstrand. In de tuin kun je rustig ontbijten of een boek lezen.

Nadat de spullen naar je kamer zijn gebracht, wordt het tijd om lekker op het strand neer te ploffen. Als je denkt zin te hebben in een excursie morgen, vergeet deze vandaag dan niet alvast te regelen. Vraag de eigenaar van je casa naar de mogelijkheden.

varadero-reis-verkoperDag 2/3 – Varadero, verblijf

Vandaag kun je geheel naar eigen wens invullen, waarbij niets moet, maar alles mag. In Varadero vind je een kleine souvenirmarkt met kleden, houtsnijwerk etc.

Liever iets actiefs doen? Vanuit Varadero zijn veel excursies mogelijk. Zo is er een bus/boottocht naar Rio Canimar (09:00 – 16:00, ca. CUC 45,-). In dit natuurgebied kun je paardrijden, een boottocht maken of wandelen.

Na een uitgebreid diner vonden wij het heerlijk om uit te buiken op het strand en er de dag af te sluiten. Met een Cuba libre cocktail in de hand, zie je de lucht rood kleuren en de zon in de ‘zee’ verdwijnen.

Strand-cuba-liggen

Dag 4 – Vertrek

Na je ontbijt neem je afscheid van de hagelwitte stranden van Varadero. Omdat de meeste van onze reizigers aan het einde van hun Cuba vakantie vanuit Havana terugvliegen is bij deze bouwsteen standaard de transfer van het hotel naar Havana luchthaven inbegrepen. Vlieg je terug vanaf Varadero, dan passen we deze transfer natuurlijk voor je aan.

Vind je de keuze voor het strand misschien lastig? Kijk dan voor meer informatie over de verschillende stranden in Cuba op het Cuba reisblog of op de pagina stranden.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Verblijf in een all-inclusive resort - comfort verblijf

Reissom: € 385,- p.p. bij 2 personen. €464,- p.p. (juli/augustus)
Inbegrepen: 3 nachten in een all inclusive comfort resort, inclusief maaltijden en lokale drankjes en transfer bij vertrek/aankomst

Je Cuba nog iets relaxter afsluiten in Varadero? We bieden hier ook een resort aan wat vooral populair is vanwege de fijne sfeer die het uitstraalt. Het is ruim opgezet en straalt daardoor veel rust uit. Je kunt een boekje lezen in de hangmat in de tuin. Ook zijn er wel vijf a la carte restaurants en een buffet restaurant en kun je een ijsje eten bij de ijscokar. Een zeer gevarieerd aanbod voor een prettige afsluiting (of begin) van je reis.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Welke optie wil je aanvragen?

Luieren in Varadero
Verblijf in een all-inclusive resort - comfort verblijf
x

Verstuur je reisplan