Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   cuba-reis-met-kinderenCuba met kinderen

   Rondreizen door Cuba met kinderen (6+)

   Cuba is een prima vakantiebestemming voor avontuurlijke gezinnen met kinderen vanaf circa 6 jaar. Maak met de kinderen een rit in een oldtimer, zoef boven boomtoppen door, ga paardrijden door de tabaksvelden of leer samen salsadansen.

   De Cubanen zijn enorm gastvrij, behulpzaam en gek op kinderen, maar het land zelf heeft wel zo zijn beperkingen. Vooral wanneer je met kleine kinderen op reis gaat. Zo is het vooral lastig om aan luiers, babyvoeding of bijvoorbeeld een autostoeltje te komen. Het eten is vrij simpel en eentonig en er is niet zoveel keus als wij gewend zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk, neem dus vooral een voorraad aan snacks zoals koekjes en mueslirepen mee. Het ontbijt is vaak uitgebreid met vele exotische fruitsoorten samen met gekookte- of gebakken eieren. De gemiddelde dagelijkse avondmaaltijd bestaat uit rijst, bonen, wat groente en een stukje kip, vlees of vis. Gelukkig kun je tegenwoordig ook heerlijke kreeft, hamburgers, tapas en pizza’s eten bij de paladares (huiskamerrestaurants).

   Wij werken in Cuba voornamelijk met kleinschalige hotels en casas particulares. Deze beschikken niet altijd over familiekamers, dus proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken. Meestal zijn er geen kinderbedjes aanwezig in de casas en hotels, het is daarom goed om deze zelf mee te nemen als je die nodig hebt. We raden het aan om voor je baby of peuter een deryan of een kiwi traveller (reisbedje) mee te nemen, die kun je gewoon in je koffer opbergen.

   Persoonlijke ervaringen met kids

   Lees de reiservaring van reisspecialist Marloes  die samen met haar kids naar Cuba is geweest, of lees het verhaal van onze reiziger Sharon die afgelopen zomer met haar baby van 5 maanden en kleuter van 4 door Cuba reisde.

   cuba-reis-met-kidsRiksjaKids: samen de wereld ontdekken

   Zoals we hierboven aangeven is een reis naar Cuba met kinderen goed te doen, het vergt alleen de nodige planning en voorbereiding. Cuba is een geweldig land en er is voor kinderen genoeg te beleven. Zoek je een bestemming die compleet is afgestemd op het reizen met (kleine) kinderen, kijk dan eens op www.riksjakids.nl. Hier bieden wij op een geselecteerd aantal bestemmingen reisprogramma’s die speciaal zijn samengesteld voor families. Onze Kids-reisspecialisten weten uit eigen ervaring hoe het is om met (kleine) kinderen ver op reis te gaan. Zij helpen je graag verder bij het samenstellen van jouw ideale reis.

   Ben je opzoek naar een bestemming die qua comfort en service hoger ligt? Kijk dan eens bij onze Costa Rica familiereizen of onze Florida Kids rondreizen. Daarnaast hebben de hotels hier ook een ruime hoeveelheid familiekamers en is een zwembad eerder regel dan uitzondering.