Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  Maandag – vrijdag van 09:00-17:30 uur
  Maandagavond bereikbaar tot 20:30 uur

  Bouw je eigen Cuba-reis

  Of je nu graag wilt paardrijden tussen de karstbergen van Viñales of het lokale leven in Trinidad wilt ervaren, met onze bouwstenen kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele rondreizen per huurauto of per busBel of mail ons: wij, Cuba-specialisten Vincent, Elbrich, Kim, Dayna en Anne, helpen je graag op weg. Houd er rekening mee dat ze in Cuba niet zo vlot zijn als hier; we hebben daarom minimaal vier weken nodig om je Cuba-reis te kunnen vastleggen.

   We helpen je vanuit onze eigen ervaring           Slaap in knusse casas particulares
   Je ziet de highlights, maar mijdt de massa       Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

  Kies je favoriete Cuba bouwstenen
  Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

  Bouwstenen in het Westen

  Easy Going: de pleintjes in Havana

  Reisschema: Havana
  Reisduur:: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 129,- p.p. bij 2 personen

  Havana, het koloniale hart van Latijns-Amerika, is voor velen het begin van de Cuba reis. Het lijkt hier of de tijd heeft stil gestaan. Met horten, stoten en veel gebrom word je ingehaald door felgekleurde oldtimers. Op de hoek van de straat klinkt de salsa en je ziet koloniale gebouwen met afgebladderde verf. 

  Wandel door een wirwar van smalle straatjes, waai even uit op de Malecon en zoek verkoeling met een mojito aan een van de gezellige pleintjes die Havana rijk is. Wij regelen een transfer bij aankomst in je startpakket en twee nachten verblijf in een comfortabele casa in of bij het oude centrum van Havana.  Dit is dé manier om in te swingen in het Cubaanse leven.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Easy Going: de pleintjes in Havana
  Optionele excursie: Oldtimer stadstour door Havana
  Verblijf in casa ambiance
  Verblijf in een boutique hotel
  x

  Voeg deze bouwsteen toe aan je Cuba reis!

  Tussen de tabaksheuvels

  Reisschema: Viñales
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 119,- p.p. bij 2 personen

  Grillige karstbergen, afgewisseld met tabaksvelden en boerderijen: welkom in Viñales. Hier, ten westen van hoofdstad Havana, worden al eeuwenlang Cubaanse sigaren gemaakt. Verken het gebied te voet of – typisch Cubaans – te paard! Je rijdt dwars door tabaks- en bananenvelden, langs boerderijen en droogschuren. Probeer je er zelf ook een te rollen? Lees meer over deze Viñales-bouwsteen.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Tussen de tabaksheuvels
  Landelijk gelegen hotel met zwembad
  Fietsen & canopy bij Vinales
  x

  Tropisch paradijseiland

  Reisschema: Cayo Levisa
  Reisduur:: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 225,- p.p. bij 2 personen

  Het gekke met Cuba is dat het een enorme strandreputatie heeft terwijl er bij 95% van de stranden geen accommodatie is. Hierdoor klonteren toeristen samen in enkele badplaatsen. De westkust is nog rustig en ongerept. Cayo Levisa is het enige eilandje voor de westkust van Cuba waar je kunt overnachten. Op Levisa is het zandstrand fijn en wit.

  Je verblijft in het enige hotel dat het eiland rijk is: eenvoudige stenen bungalows op het strand en net daarachter. Het eiland wordt omgeven door warm, helder zeewater en er zijn duik- en snorkelmogelijkheden. La vida tranquilo. Let wel; er is maar weinig beschikbaarheid.
  verder lezen

  Duiken bij palmenstrand

  Reisschema: Maria la Gorda
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 157,- p.p. bij 2 personen

  Maria la Gorda is een afgelegen strand op het meest westelijke puntje van Cuba, waar je tijdens Cuba reizen in alle rust kunt genieten van zon, zee en strand. Het enige dat je er vindt is een natuurlijk zandstrand met palmbomen, een hotel, een prachtig natuurgebied en een rijke onderwaterwereld. 

  Flipper mee met een bontgekleurde school vissen en spot de tropische vogels tijdens een wandeling door het natuurpark. Het hotel heeft een tropische tuin en in een paar stappen sta je op het spierwitte zandstrand. Kortom, Maria la Gorda: een ontspannen break aan een van Cuba’s onontdekte palmenstrandjes.
  verder lezen

  Op pad in Cuba’s ecotuin

  Reisschema: Las Terrazas
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 233,- p.p. bij 2 personen
  € 284,- p.p. bij 2 personen (t/m april, juli & augustus)

  Las Terrazas is een slaperig dorpje tussen Pinar del Rio en Havana, lekker rustig in een groene omgeving. Er stroomt een rivier tussen de heuvels, uitmondend in een forelmeer. Heuvelopwaarts bij het meer ligt een ecologisch hotel waar je overnacht. 

  Je kunt er over het land uitkijken hoe de mensen hun was doen, de boeren in het veld werken en de karren over de paden rollen. In dit gebied woonden voorheen de koffieboeren die slaven op de koffieplantages lieten werken. De rivier is op loopafstand voor een verkwikkende plons.
  verder lezen

  Moeras bij snorkelbaai

  Reisschema: Playa Larga
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 119,- p.p. bij 2 personen

  Gek op snorkelen? Het kan in Cuba! Wij regelen een snorkelset en een knusse casa direct aan zee. Plons het water in en flipper langs riffen en onderwatergrotten tussen tal van tropische vissen. Ook boven water vind je natuur, in het grootste moerasgebied van de Cariben. Hier leven trekvogels, hagedissen en felrode krabben. Lees meer over de bouwsteen Playa Larga.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Moeras bij snorkelbaai
  Verblijf in een casa ambiance aan zee
  x

  Living la vida local

  Reisschema: Santa Clara - Trinidad
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 152,- p.p. bij 2 personen

  Cuba pur sang, dat proef je in Santa Clara en Trinidad. Santa Clara is de plek waar het monument staat van volksheld nummer 1: Che Guevara. Je krijgt hier een inkijkje in la revoluçion. In Trinidad slaap je niet alleen bij een familie thuis, maar neemt een gids je ook mee naar een school, een sigarenfabriek, een wasserette en een fruitboer. Je kunt zelfs een salsa- of percussieles volgen! Lees meer over Santa Clara & Trinidad.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Living la vida local
  Verblijf in casa ambiance (Santa Clara) en casa boutique (Trinidad)
  Optionele excursie: Salsa of percussieles
  Optionele excursie: Watervallen van Topes de Collantes
  x

  Geheime remedie

  Reisschema: Remedios
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 84,- p.p. bij 2 personen

  Een geheime parel en misschien wel dé verrassing van je Cuba-reis: dat is Remedios. Het pastelkleurige stadje ademt de koloniale sfeer van Trinidad, maar is nog lang niet zo bekend. Met hagelwit strand en en natuurpark vol watervallen en groenblauwe meertjes op steenworp afstand, is dit de perfecte plek als je cultuur en natuur wilt combineren. Lees meer over de bouwsteen Remedios.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Geheime remedie
  Special stay - Verblijf in een sfeervol hotel
  Optionele excursie: Oldtimer strandtour
  x

  Luieren in Varadero

  Reisschema: Varadero
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 233,- p.p. bij 2 personen

  Varadero in het noordwesten van Cuba is een kustplaats die al jaren geleden ontdekt werd door strandliefhebbers. Vanwege zijn lange witte strand en gunstige ligging ten opzichte van Havana (slechts twee uur rijden) zijn er grootschalige resorts neergezet met veel restaurants, shopjes en duikscholen. 

  Het strand van Varadero is subliem en ziet er aantrekkelijk uit. Je kunt er goed zwemmen en redelijk snorkelen en duiken. Hoewel toeristisch, kun je hier aan het Varadero strand onbezorgd genieten van het hagelwitte zandstrand aan het einde (of begin) van je reis.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Luieren in Varadero
  Verblijf in een all-inclusive resort
  Verblijf in een all-inclusive resort - comfort verblijf
  x

  Bouwstenen in het oosten

  Ranchos van Camaguey

  Reisschema: Camaguey
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 181,- p.p. bij 2 personen

  In het hart van Cuba vind je Camaguey. Het stadje ligt midden in veeteeltgebied en is een plek van verwondering en charme. Deze bouwsteen verbindt het westen en oosten met elkaar en je kunt er slapen in het hart van het doolhof en op bezoek bij een ranch op het platteland.

  De oude eigenaar heeft niks in de gaten en slaapt door alles heen. De ranch is een uitstekende uitvalsbasis voor trektochten met een van de raspaarden die in de stallen staan.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Ranchos van Camaguey
  Verblijf in een casa traditional
  x

  Cuba koralenstrand

  Reisschema: Santa Lucia
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 210,- p.p. bij 2 personen

  In het noordwesten van Cuba ligt een van ’s werelds grootste koraalriffen. Hier heb je uitgestrekte stranden waar je op kunt relaxen tussen duik- en snorkeltrips door. In de omgeving liggen verlaten bounty-strandjes en eilandjes. 

  Je logeert in een resort vlak aan het strand van Santa Lucia, dit is een van de mooie stranden van Cuba waar het toch nog heel rustig is met een handjevol hotels.
  verder lezen

  In de voetsporen van Ché en Fidel

  Reisschema: Sierra Maestra
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 159,- p.p. bij 2 personen

  Viva la revoluçionOveral in Cuba zie je de nalatenschap van Che en Fidel, maar nergens is het zo voelbaar als in de bossen van het Sierra Maestragebergte. Diep tussen de bomen ligt het voormalige hoofdkwartier waar de rebellenleiders de revolutie voorbereidden; in de hutten liggen nog tal van voorwerpen en gereedschap. Samen met een gids waan je je hier heel eventjes weer in de jaren 50. Lees meer over deze Sierra Maestra-bouwsteen.

  Buena Vista Santiago

  Reisschema: Santiago de Cuba
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 97,- p.p. bij 2 personen

  Santiago staat als tweede stad van Cuba bekend als bakermat van de Cubaanse muziek, omdat het de geboortestad is van de Cubaanse rumba, son, conga en salsa. De muziek is hier volgens ons echter niet prominenter aanwezig dan in andere steden. 

  Het is dan ook juist de authenticiteit van de stad, Santiago de Cuba is minder gerenoveerd dan het toeristische Havana, en de bewogen geschiedenis wat de stad volgens ons een mooie toevoeging maakt op je reis door Cuba. Je overnacht hier in een villa in een groene wijk buiten het drukke centrum waar ronkende trucks en toeterende auto’s het straatbeeld bepalen.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Buena Vista Santiago
  Centrum verblijf - Overnacht in Cubaans huis
  x

  Mañana, mañana in bananenjungle

  Reisschema: Baracoa
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 139,- p.p. bij 2 personen

  Baracoa was de eerste nederzetting op Cuba. Het ligt zo afgelegen dat een onbekommerd sfeertje behouden is gebleven. De stranden zijn wat ruiger, de omgeving is tropisch groen, de mensen zijn relaxed en de verse vis suddert op de barbecue….. Baracoa is rustig en heel oorspronkelijk. 

  Het is ook uniek omdat je hier tijdens Cuba reizen de jungle ziet, het is de meest tropische natuur van Cuba.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Mañana, mañana in bananenjungle
  Verblijf in een casa traditional
  x

  Zon, zee, zonder zorgen

  Reisschema: Playa Pesquero
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 251,- p.p. bij 2 personen
  € 288,- p.p. bij 2 personen (juli & augustus)
  € 383,- p.p. bij 2 personen (t/m april)

  Guardelavaca is een bekende badplaats aan de noordoostkust van Cuba waar aan het mooie strand het ene na het andere hotel gebouwd werd. Gelukkig hebben we na wat speurwerk vlakbij net zulke mooie stranden gevonden die rustiger zijn. Playa Pesquero is een prachtig strand, zo uit het boekje. 

  Er staan drie resorts met een all-inclusive formule. Een ideaal einde van een Cuba reis, op slechts 45 min van het vliegveld van Holguin.
  verder lezen

  Spierwitte stranden van Cayo Largo

  Reisschema: Cayo Largo
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 775,- p.p. bij 2 personen
  € 845,- p.p. bij 2 personen (juli & augustus)

  Het paradijselijke Cayo Largo ligt tussen Cuba en Midden Amerika, voor de kust van Isla de la Juventud. Je verblijft er op loopafstand van het mooiste strand wat we ooit gezien hebben en kunt er genieten van het ‘nietsdoenleven’, maar je kunt er ook onder het wateroppervlak terecht voor kleurrijke vissen en bonte koralen.

  Met een beetje geluk zie je een van de vele waterschildpadden af en toe naar boven komen om naar lucht te happen.
  verder lezen

  1
  van
  16
  x