rondreis Cuba Vinales

Bouw je eigen Cuba-reis

Of je nu graag wilt paardrijden tussen de karstbergen van Viñales of het lokale leven in Trinidad wilt ervaren, met onze bouwstenen kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route aan de hand van de bouwstenen voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele rondreizen per huurauto of per busBel of mail ons: wij, Cuba-specialisten Vincent, Anne, Dayna, Elbrich en Ineke, helpen je graag op weg. Houd er rekening mee dat ze in Cuba niet zo vlot zijn als hier; we hebben daarom minimaal vier weken nodig om je Cuba-reis te kunnen vastleggen.

 We helpen je vanuit onze eigen ervaring           Slaap in knusse casas particulares                         Excursies zijn geregeld
 Je ziet de highlights, maar mijdt de massa       Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld       Je reis wordt CO²-gecompenseerd

Kies je favoriete Cuba bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

Bouwstenen in het Westen

Reisschema: Nader te bepalen
Reisduur: afhankelijk van de activiteit 1 uur tot een halve dag
Reissom: vanaf € 12,- p.p. bij 1 persoon

Laat ons weten wat je hobby is, dan gaan wij op zoek naar iemand in Cuba die deze passie met je deelt. Of je nu graag gitaar speelt, geregeld gaat hardlopen of een passie voor schilderen hebt, wij zoeken de ultieme match voor je. Zo leer je Cuba en de mensen écht kennen. Een ervaring die je gegarandeerd nog lang bij zal blijven.

Voeg deze bouwsteen toe aan je Cuba reis!

Reisschema: Havana
Reisduur:: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 115,- p.p. bij 2 personen

Havana, het koloniale hart van Latijns-Amerika, is voor velen het begin van de Cuba reis. Het lijkt hier of de tijd heeft stil gestaan. Met horten, stoten en veel gebrom word je ingehaald door felgekleurde oldtimers. Op de hoek van de straat klinkt de salsa en je ziet koloniale gebouwen met afgebladderde verf. Wandel door een wirwar van smalle straatjes, waai even uit op de Malecón en zoek verkoeling met een mojito aan één van de gezellige pleintjes die Havana rijk is. Dit is dé manier om in te swingen in het Cubaanse leven.

Welke optie wil je aanvragen?

Easy Going: de pleintjes in Havana
Optionele excursie: Oldtimer stadstour door Havana
Verblijf in casa ambiance
Verblijf in een boutique hotel
x
+
Reisschema: Viñales
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 119,- p.p. bij 2 personen

Grillige karstbergen, afgewisseld met tabaksvelden en boerderijen: welkom in Viñales. Hier, ten westen van hoofdstad Havana, worden al eeuwenlang Cubaanse sigaren gemaakt. Verken het gebied te voet of, typisch Cubaans, te paard! Je rijdt dwars door tabaks- en bananenvelden, langs boerderijen en droogschuren. Probeer je er zelf ook één te rollen? Lees meer over deze Viñales-bouwsteen.

Welke optie wil je aanvragen?

Tussen de tabaksheuvels
Landelijk gelegen hotel met zwembad
Fietsen & canopy bij Viñales
x
+
Reisschema: Cayo Levisa
Reisduur:: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 171,- p.p. bij 2 personen
€ 186,- p.p. bij 2 personen (juli/augustus)

Cuba heeft een fantastische strandreputatie, terwijl er bij 95% van de stranden geen accommodatie is. Hierdoor klonteren toeristen samen in enkele badplaatsen. De westkust is nog rustig en ongerept. Cayo Levisa is het enige eilandje voor de westkust van Cuba waar je kunt overnachten.  Het eiland wordt omgeven door warm, helderblauw zeewater en er zijn duik- en snorkelmogelijkheden. La vida tranquilo: struin langs de branding op zoek naar schelpen, lees je boeken uit, ga snorkelen en geniet! Meer wil je hier ook niet doen.  

 

Reisschema: Maria la Gorda
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 126,- p.p. bij 2 personen
€ 149,- p.p. bij 2 personen (juli/augustus

Maria la Gorda is een afgelegen strand op het meest westelijke puntje van Cuba, waar je tijdens je reis kunt genieten van zon, zee en strand. Het enige dat je er vindt is een natuurlijk zandstrand met palmbomen, een hotel, een prachtig natuurgebied en een rijke onderwaterwereld. Dit is dé plek om te duiken op Cuba! Flipper mee met een bontgekleurde school vissen en spot de tropische vogels tijdens een wandeling door het natuurpark Guanahacabibes.

Reisschema: Las Terrazas
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 198,- p.p. bij 2 personen
€ 246,- p.p. bij 2 personen (juli/augustus

Las Terrazas is een slaperig dorpje niet ver van Viñales vandaan. Er stroomt een rivier tussen de heuvels, uitmondend in een forelmeer. Heuvelopwaarts bij het meer ligt het enige ecologisch hotel van Cuba waar je overnacht. Je kunt er over het land uitkijken hoe de mensen hun was doen, de boeren in het veld werken en de karren over de paden rollen. In dit gebied woonden voorheen de koffieboeren die slaven op de koffieplantages lieten werken. De natuurlijke baden Baños de San Juan zijn loopafstand voor een verkwikkende plons.

Reisschema: Playa Larga
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 115,- p.p. bij 2 personen

De beroemde Varkensbaai heeft de beste stranden wat betreft snorkelen in Cuba. Het dorp zelf is wat kneuterig, maar in Playa Larga kun je vanaf het strand meteen het water induiken en gaan snorkelen. Wij regelen een snorkelset en een knusse casa dicht bij zee. Plons het water in en flipper langs riffen en onderwatergrotten tussen tal van tropische vissen. Ook boven water vind je natuur, in het grootste moerasgebied van de Cariben. Hier leven trekvogels, hagedissen en felrode krabben. Lees meer over de bouwsteen in Playa Larga.

Welke optie wil je aanvragen?

Moeras bij snorkelbaai
Verblijf in een casa ambiance dicht bij zee
x
+
Reisschema: Santa Clara - Trinidad
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 152,- p.p. bij 2 personen

Cuba pur sang, dat proef je in Santa Clara en Trinidad. Santa Clara is de plek waar het monument, mausoleum en museum van volksheld nummer 1, Che Guevara, staan. Santa Clara geeft je een inkijkje in la revoluçion en het is een gezellige studentenstad. In Trinidad slaap je niet alleen bij een familie thuis, maar neemt een gids je ook mee naar een school, een sigarenfabriek, een wasserette en een fruitboer, om je een beeld te geven van het dagelijkse leven van de Cubaan. Je kunt ook je salsamoves verbeteren en een percussieles volgen.

Welke optie wil je aanvragen?

Living la vida local
Verblijf in casa ambiance (Santa Clara) en casa boutique (Trinidad)
Optionele excursie: Salsa of percussieles
Optionele excursie: Watervallen van Topes de Collantes
x
+
Reisschema: Remedios
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 84,- p.p. bij 2 personen

Een geheime parel en misschien wel dé verrassing van je Cubareis: dat is Remedios. Het pastelkleurige stadje ademt dezelfde koloniale sfeer als Trinidad, maar is nog lang niet zo bekend en de helft kleiner. Met hagelwit strand en en natuurpark vol watervallen en groenblauwe meertjes op steenworp afstand, is dit de perfecte plek als je cultuur en natuur wilt combineren. Lees meer over de bouwsteen Remedios.

Welke optie wil je aanvragen?

Geheime remedie
Special stay - Verblijf in een sfeervol hotel
Optionele excursie: Oldtimer strandtour
x
+
Reisschema: Varadero
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 198,- p.p. bij 2 personen

Varadero is een kustplaats die al in de jaren 30 is ontdekt door strandliefhebbers en de jetset. Vanwege de 25 kilometer lange kuststrook en gunstige ligging ten opzichte van Havana zijn er grootschalige resorts neergezet met veel restaurants, shops en duikscholen. Het strand van Varadero is niet voor niets populair en net zo spierwit als de rest van de stranden in Cuba. Je kunt er goed zwemmen en redelijk snorkelen en duiken. Hoewel toeristisch, kun je hier aan het Varadero strand onbezorgd genieten van het hagelwitte zandstrand aan het einde, of begin van je reis.

Welke optie wil je aanvragen?

Luieren in Varadero
Verblijf in een all-inclusive resort - comfort verblijf
x
+

Bouwstenen in het oosten

Reisschema: Camaguey
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 112,- p.p. bij 2 personen

In het hart van Cuba vind je Camaguey. Het stadje ligt midden in veeteeltgebied en is een plek van verwondering en charme. Deze bouwsteen verbindt het westen en oosten met elkaar en je kunt er slapen in een doolhof van kronkelende straatjes  en op bezoek bij een ranch op het platteland. De oude eigenaar heeft niks in de gaten en slaapt door alles heen. De ranch is een uitstekende uitvalsbasis voor trektochten met één van de raspaarden die in de stallen staan.

Welke optie wil je aanvragen?

Ranchos van Camaguey
Verblijf in een casa traditional
x
+
Reisschema: Santa Lucia
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 140,- p.p. bij 2 personen

In het noordwesten van Cuba ligt een van ‘s werelds grootste koraalriffen. Hier heb je uitgestrekte stranden waar je op kunt relaxen tussen duik- en snorkeltrips door. In de omgeving liggen verlaten bounty-strandjes en eilandjes. Je logeert in een resort vlak aan het strand van Santa Lucía, dit is een zandstrand van 20 kilometer lang waar het nog relatief rustig is en met slechts een handjevol hotels.

Reisschema: Sierra Maestra
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 139,- p.p. bij 2 personen

Viva la revoluçion! Overal in Cuba zie je de nalatenschap van Che en Fidel, maar nergens is het zo voelbaar als in de bossen van het Sierra Maestragebergte. Diep tussen de bomen ligt het voormalige hoofdkwartier waar de rebellenleiders de revolutie voorbereidden; in de hutten liggen nog tal van voorwerpen en gereedschap. Samen met een gids waan je je hier heel eventjes weer in de jaren 50. Lees meer over deze Sierra Maestra-bouwsteen.

Reisschema: Santiago de Cuba
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 95,- p.p. bij 2 personen

Santiago staat als tweede stad van Cuba bekend als bakermat van de Cubaanse muziek, omdat het de geboortestad is van de Cubaanse rumba, son, conga en salsa. De muziek is hier volgens ons echter niet prominenter aanwezig dan in andere steden. Het is dan ook juist de authenticiteit van de stad; Santiago de Cuba is minder gerenoveerd dan het toeristische Havana en de bewogen geschiedenis maakt de stad volgens ons een mooie toevoeging op je reis door Cuba. Je overnacht hier in een villa in een groene wijk buiten het drukke centrum.

Welke optie wil je aanvragen?

Buena Vista Santiago
Centrumverblijf - Overnacht in Cubaans huis
x
Reisschema: Baracoa
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 108,- p.p. bij 2 personen

Baracoa was de eerste nederzetting op Cuba. Het ligt zo afgelegen dat een onbekommerd en relaxt sfeertje behouden is gebleven. De stranden zijn wat ruiger, de omgeving is tropisch groen, de mensen zijn relaxed en de verse vis gemarineerd in kokossaus suddert op de barbecue… Baracoa is rustig en heel oorspronkelijk. Het is ook uniek omdat je hier tijdens het reizen de jungle ziet, hier vind je de meest tropische natuur van Cuba.

Welke optie wil je aanvragen?

Mañana, mañana in bananenjungle
Verblijf in een casa traditional
x
+
Reisschema: Playa Pesquero
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 217,- p.p. bij 2 personen
€ 239,- p.p. bij 2 personen (juli/augustus)

Guardelavaca is een bekende badplaats aan de noordoostkust van Cuba waar aan het mooie strand het ene na het andere hotel gebouwd werd. Gelukkig hebben we na wat speurwerk vlakbij net zulke mooie stranden gevonden die rustiger zijn. Playa Pesquero is een prachtig strand, zo uit het boekje. Er staan drie resorts met een all-inclusive formule. Een ideaal einde van een Cuba reis, op slechts 45 min van het vliegveld van Holguin.

Reisschema: Cayo Largo
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 598,- p.p. bij 2 personen
€ 683,- p.p. bij 2 personen (juli/augustus)

Het paradijselijke Cayo Largo ligt tussen Cuba en Midden Amerika, voor de kust van Isla de la Juventud. Je verblijft er op loopafstand van het mooiste strand wat we ooit gezien hebben en kunt genieten van dit heerlijke laidback eiland gevoel, maar je kunt er ook onder het wateroppervlak terecht voor kleurrijke vissen en bonte koralen. Met een beetje geluk zie je een van de vele waterschildpadden af en toe naar boven komen om naar lucht te happen.

1
van
17

Voor de kerstvakantie gelden afwijkende prijzen.

 

x

Verstuur je reisplan