Over Riksja Cuba

Riksja Cuba is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen met huurauto en bus rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Cuba-expert Vincent Pietersen

Reisspecialist VincentWat is in al die jaren jouw mooiste Riksja-reismoment?
Mijn bezoek aan Cuba blijft m’n mooiste ervaring. De prachtige oldtimers, uitgestrekte tabaksvelden, bountystranden en koloniale steden hebben een blijvende indruk op me achtergelaten. Het bijzonderst vond ik het verblijf bij de mensen thuis, in casas particulares. Door in gesprek te gaan met de gewone Cubaan kom je zoveel meer te weten over het Cubaanse leven en de historie. Baracoa vond ik voornamelijk interessant, omdat het zo lang afgesloten is geweest van de rest van Cuba. Het is daarom een ontspannen stadje omgeven door tropische jungle, ver weg van de drukte in de grote steden.

 

 

dayna-trinidad-cuba-kinderkopstraatjes-gekleurdehuizenCuba-fan Dayna Smith

Wat betekent Cuba voor jou?
Cuba heeft mijn hart vanaf dag één veroverd, ik ben gefascineerd door alles wat het eiland te bieden heeft! Cuba intrigeert mij, omdat er zoveel verschillende dingen te doen en te zien zijn. Ik hou van de indrukwekkende natuur en landschappen met karstgebergte (mogotes) zoals je ze ook in China en Vietnam tegenkomt, de weelderige tropische jungle met eten zoals je het nergens anders in Cuba krijgt bij Mañana, mañana in bananenjungle en de bruisende steden vol met pastelkleurige huizen, muziek, geweldige sfeer en ontzettend lieve mensen. Ik ben nog lang niet klaar met dit bijzondere land en help je graag met het plannen van jouw bijzondere Cuba-reis!

 

Cuba-specialist Maaike Jacobs

Wat betekent Cuba voor jou?
Cuba is de eerste bestemming die ik buiten Europa bezocht heb. Direct bij aankomst in Cuba doe je een flinke stap terug in de tijd en is het al snel duidelijk dat Cuba een bijzonder land is. De beste herinneringen heb ik aan de avonden aan de Malecón met een Cubaans biertje in mijn hand. Al wandelend zie je zoveel verschillende mensen. Wat ik opvallend vond is dat Cubanen nieuwsgierig zijn en graag hun liefde voor Cuba met je delen. Ondanks dat ik de reis alleen heb gemaakt, heb ik mij geen moment alleen gevoeld en heb ik genoten van de steden, natuur, cultuur en vooral de gezellige sfeer in Cuba.

 

Cuba-fanaat Sandra Sneekes

Waarom Cuba?
Van kleins af aan wilde ik altijd al naar Cuba. En waarom precies? De auto’s, de muziek, dat het zo anders dan andere landen was? Ik wist het niet precies. Maar dat ik heen moest wist ik. April 2019 kwam het ervan, mijn eerste verre reis, ik ging naar Cuba! En nu snap ik het helemaal. Wat een kleurrijk en afwisselend land. De jaren 50 sfeer, de koloniale gebouwen, de vriendelijke Cubanen, de old timers; ik was definitief verkocht. Havana was voor mij de grootste verrassing, wat een bijzondere en bruisende stad is dat. Ik hou van fotografie en daar kon ik helemaal losgaan op het straatbeeld, de kunst die je overal ziet; afijn de kleurrijke stad die Havana is. Mijn verwachtingen zijn meer dan overtroffen, dit was zeker niet de laatste keer in Cuba!

Cuba-kenner Elbrich Bosch

Waarom werk je na al die jaren nog steeds bij Riksja?
Op kantoor hangt een positieve sfeer en allemaal willen we iets bijzonders neerzetten. Met Riksja ga je niet alleen ‘op vakantie’ maar leer je een land écht kennen. Ik vind het interessant om met andere culturen in aanraking te komen en geloof dat het de mens bewuster maakt. Nog elke dag help ik onze reizigers met passie aan een reisavontuur om niet meer vergeten.

Wat betekent Cuba voor jou?
Het is een stap terug in de tijd … De klassieke oldtimers die rondrijden, de geur van sigaren en de muziek prikkelen je zintuigen. Toen ik in Havana aankwam, voelde het meteen als een levend museum. Het land verveelt werkelijk nooit!

 

Onze partners ter plaatse

Cuba incentives - lokale Cuba agent

In Cuba werken wij samen met twee partners die je ter plaatse ondersteunen en service verlenen. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. We vinden dezelfde dingen belangrijk: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór maar ook tijdens je Cuba-reis in goede handen bent.

 

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarmee je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op onze overkoepelende website Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van ons via email of telefoon, zie de contactpagina.

Wij van Riksja Cuba wensen iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Cuba!