Over Riksja Cuba

Riksja Cuba is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen met huurauto en bus rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

 

dayna-trinidad-cuba-kinderkopstraatjes-gekleurdehuizenCuba-expert Dayna Smith

Wat betekent Cuba voor jou?
Cuba heeft mijn hart vanaf dag één veroverd, ik ben gefascineerd door alles wat het eiland te bieden heeft! Cuba intrigeert mij, omdat er zoveel verschillende dingen te doen en te zien zijn. Ik hou van de indrukwekkende natuur en landschappen met karstgebergte (mogotes) zoals je ze ook in China en Vietnam tegenkomt, de weelderige tropische jungle met eten zoals je het nergens anders in Cuba krijgt bij Mañana, mañana in bananenjungle en de bruisende steden vol met pastelkleurige huizen, muziek, geweldige sfeer en ontzettend lieve mensen. Ik ben nog lang niet klaar met dit bijzondere land en help je graag met het plannen van jouw bijzondere Cuba-reis!

 

Cuba-fanaat Sandra Sneekes

Waarom Cuba?
Van kleins af aan wilde ik altijd al naar Cuba. En waarom precies? De auto’s, de muziek, dat het zo anders dan andere landen was? Ik wist het niet precies. Maar dat ik heen moest wist ik. April 2019 kwam het ervan, mijn eerste verre reis, ik ging naar Cuba! En nu snap ik het helemaal. Wat een kleurrijk en afwisselend land. De jaren 50 sfeer, de koloniale gebouwen, de vriendelijke Cubanen, de old timers; ik was definitief verkocht. Havana was voor mij de grootste verrassing, wat een bijzondere en bruisende stad is dat. Ik hou van fotografie en daar kon ik helemaal losgaan op het straatbeeld, de kunst die je overal ziet; afijn de kleurrijke stad die Havana is. Mijn verwachtingen zijn meer dan overtroffen, dit was zeker niet de laatste keer in Cuba!

 

Onze partners ter plaatse

Cuba incentives - lokale Cuba agent

In Cuba werken wij samen met twee partners die je ter plaatse ondersteunen en service verlenen. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. We vinden dezelfde dingen belangrijk: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór maar ook tijdens je Cuba-reis in goede handen bent.

 

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarmee je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op onze overkoepelende website Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van ons via email of telefoon, zie de contactpagina.

Wij van Riksja Cuba wensen iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Cuba!