Over Riksja Cuba

Het Riksja Cuba team: (boven) Ineke, Vincent, Kim, (onder) Dayna, Anne en Elbrich

Riksja Cuba is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen met huurauto en bus rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op
verantwoord reizen.

Wil je ook op deze pagina staan en je passie voor Latijns-Amerika delen? Wij zoeken een reisspecialist Cuba. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Reisspecialist VincentCuba-expert Vincent Pietersen

Wat is in al die jaren jouw mooiste Riksja-reismoment?
Mijn bezoek aan Cuba blijft m’n mooiste ervaring. De prachtige oldtimers, uitgestrekte tabaksvelden, bountystranden en koloniale steden hebben een blijvende indruk op me achtergelaten. Het bijzonderst vond ik het verblijf bij de mensen thuis, in casas particulares. Door in gesprek te gaan met de gewone Cubaan kom je zoveel meer te weten over het Cubaanse leven en de historie. Baracoa vond ik voornamelijk interessant, omdat het zo lang afgesloten is geweest van de rest van Cuba. Het is daarom een ontspannen stadje omgeven door tropische jungle, ver weg van de drukte in de grote steden.

 

dayna-trinidad-cuba-kinderkopstraatjes-gekleurdehuizenCuba-fan Dayna Smith

Wat betekent Cuba voor jou?
Cuba heeft mijn hart vanaf dag één veroverd, ik ben gefascineerd door alles wat het eiland te bieden heeft! Cuba intrigeert mij, omdat er zoveel verschillende dingen te doen en te zien zijn. Ik hou van de indrukwekkende natuur en landschappen met karstgebergte (mogotes) zoals je ze ook in China en Vietnam tegenkomt, de weelderige tropische jungle met eten zoals je het nergens anders in Cuba krijgt bij Mañana, mañana in bananenjungle en de bruisende steden vol met pastelkleurige huizen, muziek, geweldige sfeer en ontzettend lieve mensen. Ik ben nog lang niet klaar met dit bijzondere land en help je graag met het plannen van jouw bijzondere Cuba-reis!

 

Cuba-fanaat Anne Vlot

Wat is je favoriete souvenir en waarom?
Het allerliefst maak ik mooie foto’s op reis. Van elke reis vergroot ik de mooiste foto voor aan de muur. En uiteraard maak ik een mooi foto-album. Deze staat op de koffietafel en ik pak ‘m geregeld erbij pak om lekker na te genieten. En er pronkt nu een foto van een prachtige Cubaanse oldtimer boven de bank!

Wat is de bijzonderste ontmoeting op een van je reizen?
Het leuke van reizen met Riksja is dat je ook nog ruimte hebt om zelf het land te ontdekken. Naast het ontdekken van de cultuur van een land, houd ik ook heel erg van de natuur. Mijn man is fanatiek vogelaar en ik ben inmiddels ook enthousiast geworden. Het leuke daarvan is dat je op plekken komt waar je anders nooit komt. Tijdens mijn reis door Cuba was de bijzonderste ontmoeting die met de bijkolibrie, het kleinste vogeltje ter wereld.

reisspecialist-elbrich-in-cubaCuba-kenner Elbrich Bosch

Waarom werk je na al die jaren nog steeds bij Riksja?
Op kantoor hangt een positieve sfeer en allemaal willen we iets bijzonders neerzetten. Met Riksja ga je niet alleen ‘op vakantie’ maar leer je een land écht kennen. Ik vind het interessant om met andere culturen in aanraking te komen en geloof dat het de mens bewuster maakt. Nog elke dag help ik onze reizigers met passie aan een reisavontuur om niet meer vergeten.

Wat betekent Cuba voor jou?
Het is een stap terug in de tijd … De klassieke oldtimers die rondrijden, de geur van sigaren en de muziek prikkelen je zintuigen. Toen ik in Havana aankwam, voelde het meteen als een levend museum. Het land verveelt werkelijk nooit!

Cuba reispecialist HavanaCuba-freak Leonie Kooijman

Wat is de bijzonderste ontmoeting op een van je reizen?
Van alle landen waar ik ben geweest, vind je nergens zo een gastvrije, vrolijke, spontane en vooral ook nieuwsgierige bevolking als in Cuba. Nog geen 24 uur in Cuba, struinend over de Malecón in Havana, werd ik al direct uitgenodigd om een salsa midden op straat te dansen, hoe gaaf? Mijn rit ter paard door Viñales was ook onvergetelijk. De autosleutels zijn tijdens de galop uit mijn broekzak gevlogen en de cowboy en familie hebben mij, nadat ze waren bijgekomen van het lachen, gelijk aangeboden daar te overnachten. Het meest bijzondere verblijf was bij een ouder stel in Trinidad, die mij deden denken aan mijn opa en oma. Ik kwam opa op een gegeven moment op straat tegen en hij vroeg of ik die avond een visje wilde eten, want hij ging even vissen. ’s Avonds stond de meest overheerlijke maaltijd mij op te wachten!

Cuba-specialist Ineke Visser

Waarom werk je na al die jaren nog steeds bij Riksja?
Als productmanager bouw ik aan duurzame samenwerkingen, ga ik op zoek naar plekjes die net wat specialer zijn en creëer ik reiservaringen waarbij je het land echt beleeft. Jaren geleden sprak ik met een casa-eigenaar in Cuba die mij vertelde dat zijn zoon in Leiden woonde en iets in het toerisme wilde doen. Wij werken inmiddels intensief samen en bieden een breed netwerk aan casa’s (van karakteristieke tot luxe verblijf) en tours aan, waarbij je Cuba echt beleeft. Zo ga je in Trinidad met een bici-taxi langs scholen en winkels en vertelt je gids je over het dagelijkse leven.

 

Cuba incentives - lokale Cuba agent Onze partners ter plaatse

In Cuba werken wij samen met twee partners die je ter plaatse ondersteunen en service verlenen.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. We vinden dezelfde dingen belangrijk: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór maar ook tijdens je Cuba-reis in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarmee je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op onze overkoepelende website Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van ons via email of telefoon, zie de contactpagina.

Wij van Riksja Cuba wensen iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Cuba!