Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Over Riksja Cuba

   Het Riksja Cuba team: (boven) Ineke, Vincent, Kim, (onder) Dayna, Anne en Elbrich

   Riksja Cuba is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

   Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen met huurauto en bus rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op
   verantwoord reizen.

   Wil je ook op deze pagina staan en je passie voor Latijns-Amerika delen? Wij zoeken een reisspecialist Cuba. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

   Reisspecialist VincentCuba reisspecialist Vincent Pietersen

   Wat is in al die jaren jouw mooiste Riksja reismoment?
   Mijn bezoek aan Cuba blijft mijn mooiste ervaring. De prachtige oldtimers, uitgestrekte tabaksvelden, bounty stranden en koloniale steden hebben een blijvende indruk op me achtergelaten. Het meest bijzondere vind ik het verblijf bij de mensen thuis, in casas particulares. Door in gesprek te gaan met de gewone Cubaan kom je zoveel meer te weten over het Cubaanse leven en de historie. Baracoa vind ik voornamelijk interessant omdat het zo lang afgesloten is geweest van de rest van Cuba. Het is daarom een ontspannen stadje omgeven door tropische jungle, ver weg van de drukte in de grote steden.

    

   dayna-trinidad-cuba-kinderkopstraatjes-gekleurdehuizenCuba reisspecialist Dayna Smith

   Wat betekent Cuba voor jou?
   Cuba heeft mijn hart vanaf dag één veroverd, ik ben gefascineerd door alles wat het eiland te bieden heeft! Cuba intrigeert mij, omdat er zoveel verschillende dingen te doen en te zien zijn. Ik hou van de indrukwekkende natuur en landschappen met karstgebergte (mogotes) zoals je ze ook in China en Vietnam tegenkomt, de weelderige tropische jungle met eten zoals je het nergens anders in Cuba krijgt bij Mañana, mañana in bananenjungle en de bruisende steden vol met pastelkleurige huizen, muziek, geweldige sfeer en ontzettend lieve mensen. Ik ben nog lang niet klaar met dit bijzondere land en help je graag met het plannen van jouw bijzondere Cuba-reis!

    

   Cuba reisspecialist Anne Vlot

   Wat is je favoriete souvenir en waarom?
   Het allerliefst maak ik mooie foto’s op reis. Van elke reis vergroot ik de mooiste foto voor aan de muur. En uiteraard maak ik een mooi foto album. Deze staan op de koffietafel zodat ik ze nog regelmatig erbij pak om lekker na te genieten. Zo pronkt er nu een prachtige Cubaanse oldtimer boven de bank!

   Wat is de meest bijzondere ontmoeting op één van je reizen?
   Het leuke van reizen met Riksja is dat je ook nog ruimte hebt om zelf het land te ontdekken. Naast het ontdekken van de cultuur van een land, houd ik ook heel erg van de natuur. Mijn man is fanatiek vogelaar en ik ben inmiddels ook enthousiast geworden. Het leuke daarvan is dat je op plekken komt waar je anders nooit komt. Tijdens mijn reis door Cuba was de meest bijzondere ontmoeting die met de bijkolibrie, het kleinste vogeltje ter wereld.

   reisspecialist-elbrich-in-cubaCuba reisspecialist Elbrich Bosch

   Waarom werk je na al die jaren nog steeds bij Riksja?
   Op kantoor hangt een positieve sfeer en allemaal willen we iets bijzonders neerzetten. Met Riksja ga je niet alleen ‘op vakantie’ maar leer je een land écht kennen. Ik vind het interessant om met andere culturen in aanraking te komen en geloof dat het de mens bewuster maakt. Nog elke dag help ik onze reizigers met passie aan een reisavontuur om niet meer vergeten.

   Wat betekent Cuba voor jou?
   Het is een stap terug in de tijd … De klassieke oldtimers die rondrijden, de geur van sigaren en de muziek prikkelen je zintuigen. Toen ik in Havana aankwam voelde het meteen als een levend museum. Het land verveelt werkelijk nooit!

    

   Product Manager InekeCuba reisspecialist Ineke Visser

   Waarom werk je na al die jaren nog steeds bij Riksja?
   Als product manager bouw ik aan duurzame samenwerkingen, ga ik op zoek naar plekjes die net wat specialer zijn en creëer ik reiservaringen waarbij je het land echt beleeft. Jaren geleden sprak ik met een casa eigenaar in Cuba die mij vertelde dat zijn zoon in Leiden woonde en iets in het toerisme wilde doen. Wij werken inmiddels intensief samen en bieden een breed netwerk aan casa’s (van karakteristieke tot luxe verblijf) en tours aan waarbij je Cuba echt beleeft. Zo ga je in Trinidad met een bici-taxi langs scholen en winkels en vertel je gids je over het dagelijkse leven.

   Cuba incentives - lokale Cuba agent Onze partners ter plaatse

   In Cuba werken wij samen met twee partners die je ter plaatse ondersteunen en service verlenen.

   Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Cuba reis, in goede handen bent.

   Reizen met Riksja Travel

   Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

   Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

   Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

   Riksja Cuba wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Cuba.