Fly drive CubaFly drive Cuba

Bouw je eigen autorondreis

Met Riksja Cuba kun je je eigen individuele fly drive Cuba samenstellen met bouwstenen (oftewel flexibele reisprogramma’s van een aantal dagen). Je kiest je eigen bouwstenen, waardoor je jouw ideale reis creëert. Omdat je reist met een eigen huurauto kun je onderweg stoppen waar en wanneer je wilt. Lees meer in het Cuba reisblog over het reizen per huurauto.

Je reist het binnenland in langs verstilde dorpjes tussen tabaksvelden waar de tijd heeft stil gestaan. Je slaapt kleinschalig, in de sfeer van de omgeving waarin je bent, bijvoorbeeld een koloniaal hotel in Havana Vieja of bij Cubanen thuis.

Om het echte Cuba achter de bekende bezienswaardigheden te laten zien, regelen wij meer dan alleen de overnachting. Rijd per oldtimer door de statige wijken van Havana, hobbel te paard door tabaksvelden of maak een tropische wandeling door weelderig regenwoud, pal aan de Caribische zee.

Tabaksheuvels bezoeken in CubaStel je eigen fly drive Cuba samen

Hieronder vind je een greep uit ons aanbod van korte Cuba reizen:

Tussen de tabaksheuvels

Ten westen van Havana ligt de streek waar al eeuwen de Cubaanse sigaren worden gemaakt. De tabaksvelden liggen tussen grillige karstheuvels in authentiek Cubaans platteland. Je verkent de omgeving te voet of per typisch Cubaans transportmiddel: te paard. Je rijdt met een gids dwars door de tabaksvelden, langs boerderijen en droogschuren.

Living la vida local

In Trinidad heb je dé mogelijkheid om te integreren in het Cubaanse leven. Overnacht in een casa particular, bij de mensen thuis. Voor een nog realistischer beeld van het dagelijks leven in Cuba vertelt een lokale gids je over het echte leven. Ook stuurt hij je met een bici-taxi langs scholen, tabaks- en sigarenfabrieken, een wasserij en lokale verkooppunten van vers fruit. Liefhebbers kunnen in dit swingende stadje (optioneel) een salsa of percussie les volgen.