cuba-vlag-cubaanse-kleuren-reizen

Waarom je deze zomer nog naar Cuba moet!

Deze zomer naar Cuba? Waarom niet! Cuba is het land van de muziek, parelwitte stranden, vriendelijke mensen, verrassend mooie natuur en gekleurde koloniale gebouwen, huizen en oldtimers. Je zou het na zoveel jaar misschien niet denken, maar Cuba is nog steeds populair! De afgelopen 6 jaar is Cuba in populariteit gegroeid en tot de dag van vandaag boekt de ene na de andere reiziger en vakantie naar dit Caribische pareltje. Logisch ook: Cuba blijft nu eenmaal een bijzonder land met een rijke geschiedenis, heerlijke sfeer en prachtige bouwwerken. Ben je na het lezen hiervan nog niet helemaal zeker waarom je deze zomer nog naar Cuba moet? Laat ons je overtuigen:

trinidad-straatjes

# 1 Jij en je smartphone op vakantie

Vind jij het niet erg om een keer niet altijd bereikbaar te zijn en snap je juist naar een internetdetox? Dan is Cuba the place to be! Internet is er zeker wel, maar het werkt niet zoals je gewend bent. Het internet is erg traag en we hebben zelfs meegemaakt dat het soms totaal niet werkt. Ben je op zoek naar de internet hotspot? Je ziet meteen in Cuba waar deze Wifispots zijn: bij de pleintjes die bomvol zitten met Cubanen en toeristen! Voor smpartphoneverslaafden is het dus even afkicken, maar wij genoten juist enorm van deze internetdetox en om het land in alle rust te ontdekken.

# 2 Muziek en salsadansen

Denk je aan Cuba, dan denk je vrijwel altijd direct aan muziek en salsa! Wil je het salsadansen echt onder de knie krijgen, dan kun je dat het beste leren in Cuba. Tijdens je vakantie kun je overal terecht voor een avondje dansen. Je kunt lessen nemen of gewoon leren van de locals. Na een mojito of twee gaat het je vast en zeker lukken. Naast salsa zijn er in Cuba nog emer muziekstijlen die hun oorsprong hier vinden. Denk bijvoorbeeld ook aan merengue, cumbia of bolero. Bezoek deze zomer ook zeker een casa de la musica! Veel Cubaanse muzikanten spelen de typische Cubaanse muziek tijdens een swingende avond in zo’n Casa de la Trova. Hier is elke dag live muziek te horen en er wordt natuurlijk gedanst en rum gedronken. 

# 3 Cubaanse Bed & Breakfast

Cuba beleef je pas echt als je bij de mensen thuis slaapt. Casas particulares zijn de Cubaanse versie van onze welbekende B&B’s. De ene keer slaap je in een eenvoudig, kleurig huis midden in het centrum van Trinidad en de andere keer kom je terecht in een casa met een veranda, waarbij je uitzicht hebt op een groene omgeving. Slapen bi de Cubanen thuis zorgt ervoor dat je een een kijkje krijgt in hun dagelijkse leven en het is dé manier bivoorbeeld je Spaans te verbeteren. Ook is het een mooie manier van reizen: je doet namelijk iets terug voor de Cubanen. Het geld komt namelijk voor 80 % terug bij de Cubanen zelf.  Wist je trouwens dat je nergens anders zo lekker eet als bij de vrouw des huizes?

Cayo-Las-Brujas-oldtimer

# 4 Rijden in een oldtimer

Een droom voor velen van ons, maar in Nederland betaal je al gauw een paar honderd euro om even in een oldtimer te kunnen zitten. Waar het in Cuba doodnormaal is dat je je laat rondrijden in zo’n blitsende Cadillac. Laat je in stijl ophalen vanaf de luchthaven en kom zo direct in Cubaanse sferen of laat je door chauffeur en gids rondrijden in een oldimer terwijl je Havana verkent. De vele Chevrolets, Fords en Buicks zien er mooi uit van buiten, maar het kan ook zo voorkomen dat de deurklink er ineens afvalt. Ja, Cubanen zijn onwijs trots op hun oldtimers, maar nieuwe onderdelen zijn onbetaalbaar. Je reis naar Cuba is niet compleet, zonder zelf in een oldtimer te hebben gezeten. Waar wacht je nog op? Gewoon doen!

# 5 Je passie in Cuba uitoefenen!

Heb je een bijzondere hobby of een passie waar je graag iets me wilt doen op zomervakantie? Dat kan geregeld worden in Cuba! Of je nu graag gitaarspeelt, houdt van hardlopen of een passie voor fotografie hebt, wij zoeken een Cubaan die dezelfde passie deelt.  We hebben al meerdere reizigers in contact gebracht met de lokale bevolking en die zijn samen salsa gaan dansen en hebben in de ring gestaan om te boksen. Er is geen vaste poule aan Cubanen waarbij je dit kunt doen, maar we zoeken echt samen met jou naar de perfecte match. Wat is er nu leuker dan op reis bezig te zijn met wat jij het liefste doet? Nog een reden dus om deze zomer naar Cuba te gaan.

Ga deze zomer nog op reis!

Nieuwsgierig geworden? Dat komt goed uit, want we hebben twee rondreizen voor je samengesteld die je last minute kunt boeken, tot wel 48 uur voor vertrek! In twee of drie weken tijd reis je langs de tofste hoogtepunten van Cuba. Zo bezoek je koloniale steden Havana, Viñales, Trinidad en Remedios en kun je luieren aan de parelwitte stranden van Varadero.

We hebben hier en daar al activiteiten voor je geregeld, maar er is voldoende tijd om zelf te bepalen wat je wilt doen. Onze Cuba-experts regelen knusse slaapplekken en je vervoer per bus voor je, dus daar hoef je niet meer aan te denken. Heb je ter plekke nog vragen? Onze lokale collega’s staan 24/7 voor je klaar. Zo reis je avontuurlijk, maar met een ingebouwd vangnet. Ideaal, toch?

Wil deze zomer nog naar Cuba? Kijk dan snel op onze Zomeravonturenpagina!

Bekijk ook eens...

Startpakket Havana - Cuba reis

Welke optie wil je aanvragen?

Easy Going: de pleintjes in Havana
Optionele excursie: Oldtimer stadstour door Havana
Verblijf in casa ambiance
Verblijf in een boutique hotel
x
+

Verstuur je reisplan