Cuba vakantie: azuurblauwe zee

Cuba klimaat: azuurblauwe zeeBeste reistijd Cuba

Cuba heeft een subtropisch klimaat met het hele jaar temperaturen van circa 27°C en veel dagen zon. ’s Avonds koelt het iets af (naar circa 20°C), een prettige temperatuur voor een frisse mojito op één van de Pleintjes van Havana. Cuba is dan ook het hele jaar door een aangename vakantie bestemming.

De beste periode voor je Cuba vakantie is onze winterperiode, het is er dan droog en zonnig. In het voorjaar en de zomer kan er af en toe een tropische bui vallen. Meestal duren ze een uurtje en waaien dan weer over, soms blijven ze de hele middag hangen. Omdat Cuba een eiland is trekken de luchten onder invloed van de zeewind snel weer open. In deze periode is de luchtvochtigheid hoog en voelt het snel klam aan. Juli en augustus zijn de warmste maanden, met een gemiddelde temperatuur van ruim 30°C. Veel reizigers plannen tijdens hun rondreis een verfrissend verblijf aan één van de stranden van Cuba.

Bij Riksja Cuba kun je zelf je rondreis samen stellen aan de hand van bouwstenen, wat programma’s zijn van 2 tot 5 dagen. Door ze te combineren kun je door Cuba reizen met je eigen reisroute en in je eigen tempo.

 

 

Vind je het veel gepuzzel? Dan kun je ook kijken bij de rondreizen waarbij wij de bouwstenen al voor je aan elkaar hebben geregen.

 

 

Cuba vakantie: de malecon van Havana

Orkaanseizoen

Voor het gehele Caribische gebied geldt een officieel orkaanseizoen van juli tot ongeveer half november. September en oktober zijn hierin de piekmaanden. Jaren van weinig/geen orkanen worden afgewisseld met actieve seizoenen. Ondanks de kans op orkanen, reizen de meeste van onze reizigers (en met hun vele anderen) in juli en augustus naar Cuba. Dit zijn dan ook hoogseizoensmaanden voor Cuba.

Vier je je vakantie op Cuba, net als er een orkaan over raast, dan bestaat de kans dat je je vakantie moet aanpassen omdat er bepaalde gebieden niet meer bereikbaar zijn. Houd er rekening mee dat natuurgeweld niet gedekt wordt door een verzekering.

Als je op zoek bent naar meer informatie over orkanen dan kunnen we de website van Het “National Hurricane Centre” in Miami, Florida aanraden. Dit is een officiële instantie met veel en goede informatie over orkanen – “hurricanes”. Zie ook de website van het National Hurricane Center.

Gemiddelde temperaturen Cuba

Region Jan Feb Mar Apr May Jun
Cuba
26
27
28
29
31
30
Region Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Cuba
30
32
31
29
27
26

Betekenis van de symbolen

zonnig af en toe bewolkt wisselvallig veel regen sneeuw orkaan

Heeft deze informatie je geholpen?

94,12% vond deze informatie nuttig (gebasseerd op 17 beoordelingen)

Vote DownVote Up
Laden...