cuba-straat-oldtimer

Strand - Cuba reisadviesHoe zet je je Cuba vakantie in elkaar?

Ons Cuba reisadvies over de leukste routes

Allereerst maak je de keus of je zelf wilt rijden met een huurauto of liever met de bus reist. Wil je de vrijheid om je eigen reisritme te bepalen kies dan voor een huurauto. Wil je niet zelf op zoek naar de juiste weg kies dan voor de voordeligere bus optie. Welke je ook kiest met Riksja Cuba hoef je niet steeds op zoek naar overnachtingsplaatsen, want we kennen de leukste plekjes en hebben ze voor je gereserveerd.

Een logisch begin van je Cuba vakantie is een start in Havana met onze Easy Going Pleintjes van Havana.  De rest van je vakantie op Cuba kun je samenstellen met onze bouwstenen, dit zijn korte reisprogramma’s van 2 tot 5 dagen. Maar je kunt ook kiezen voor een Cuba rondreis met huurauto of rondreis per bus  waarbij wij met deze korte reisprogramma’s afwisselende routes hebben gevormd.

Bekijk ook het Cuba reisblog voor meer informatie over het reizen met de huurauto of bus, praktische tips of reiservaringen van reizigers die je voor gingen. Wil je weten waar de bouwstenen liggen? Kijk dan op onze Cuba-kaart.

 

cuba-straat-oldtimerCuba vakantie van circa twee weken

In twee weken tijd kun je op je gemak het westen van Cuba ontdekken. Sfeervolle koloniale stadjes als Santa Clara en Trinidad combineer je met ’t platteland van de tabaksprovincie Piñar del Rio. Je eindigt je vakantie Cuba op het rustige strand van Levisa eiland of in de toeristische badplaats Varadero. Een voorbeeld van zo’n reis met huurauto is de rondreis Toeren van pleintjes naar palmenstrand. Kijk voor een voorbeeld van deze route per bus bij de rondreis Thuis in Cuba.

In twee weken van west naar oost Cuba reizen kan ook, maar je bent dan veel onderweg. Van Havana ga je eerst de tabaksprovincie in, vervolgens via Santa Clara en Trinidad naar het Texas van Cuba: Camaguey en dan door naar Santiago. Je vliegt terug vanuit Holguin.

 

 

uitzicht BaracoaCuba vakantie van circa drie weken

Ga als je drie weken de tijd hebt in iéder geval naar Baracoa, ‘de tropen van Cuba’. Het is een afgelegen gebied, maar als je er tijd voor hebt moet je er zeker drie dagen heen gaan. Verder zijn Viñales in de tabaksprovincie Piñar del Rio en met name Trinidad leuke plaatsen om een dag langer te blijven. De reis is ook uit te breiden met in het westen van Cuba: de koffiestreek Las Terrazas en de ‘Franse stad’ Cienfuegos. In het oosten kun je verder de natuur in van Cuba’s grootste gebergte; tijdens verblijf in de Sierra Maestra. Je Cuba vakantie eindigt op het strand van Playa Pesquero of buig na Camaguey af naar Santa Lucia, waar je kunt duiken bij het Cuba koralenstrand.

Je vervoer

Het reizen door Cuba is goed te doen. Cubaanse wegen zijn doorgaans heel rustig en de steden en stranden zijn goed bereikbaar. Met de informatie van onze lokale agent heb je een veilige en gevarieerde vakantie. Wil je uitgebreide informatie over vervoeropties die Riksja Cuba aanbiedt, kijk dan op Vervoer in Cuba.

 

Cubanen spelen domino op straatDe begeleiding op Cuba

Bij aankomst op de luchthaven word je door een vertegenwoordiger/ster van onze agent opgewacht. Deze overhandigt je alle lokaal benodigde info voor de geboekte services.

Je krijgt van ons reisbescheiden met daarop het contacttelefoonnummer van onze lokale vertegenwoordiger in Havana. Het noodnummer is 24 uur per dag bereikbaar en er wordt goed Engels gesproken.

Wij hebben zelf gereisd door Cuba en kunnen je goed advies geven, bijvoorbeeld over het visum en wat de beste periode is voor je Cuba vakantie. Bel of mail gerust, op de teampagina vind je informatie over wie we zijn.

 

Stel je eigen Cuba vakantie samen
of
bekijk hier onze rondreizen met huurauto en rondreizen per bus

Heeft deze informatie je geholpen?

92,86% vond deze informatie nuttig (gebasseerd op 14 beoordelingen)

Vote DownVote Up
Laden...